Deelnemers werken bij Restaurant La Terra

Ons team bestaat uit ervaren koks, enthousiaste leermeesters en gastheren die echte aandacht schenken. Een combinatie van veel ervaring, passie, kennis en talent. Onze ervaring en passie delen we graag met anderen. Daarom hebben we binnen ons team een aantal leerplekken gecreëerd. Een aantal deelnemers van het Begeleid Wonen en Werken Traject van De 4 Elementen leert binnen Restaurant La Terra het werk in de horeca kennen.

De deelnemers worden door De 4 Elementen worden ondersteunt bij wonen en werken. Ze werken samen met begeleiders die naast een achtergrond in de zorg ook specifieke praktijkervaring hebben in een andere branche, zoals de bouw. Of als kok of gastheer, zoals bij ons. Binnen Restaurant La Terra komen deelnemers in aanraking met alle aspecten van de horeca, zoals voorbereidingen in de keuken, gastheer en schoonmaakwerkzaamheden. In een veilige werkomgeving leren we van elkaar en geven we elkaar de ruimte om talenten te ontwikkelen.

Op dit moment zitten we nog in de proefperiode, een tijd waarin de deelnemers kennis kunnen maken met de verschillende werkzaamheden in de horeca én kunnen ontdekken waar hun talenten liggen. Het fijne van deze periode is dat allerlei soorten werkzaamheden uitgeprobeerd kunnen worden. De deelnemers maken kennis met de apparaten in de keuken, het voorbereiden van diners, het gastheerschap en diverse schoonmaak werkzaamheden volgens de HACCP (hygiëne)regels. Na deze proefperiode blijkt waar iemand zich verder in kan en wil ontwikkelen.

Wanneer iedereen zijn plek heeft gevonden worden de deelnemers ook in Restaurant La Terra praktijkgericht opgeleid. Binnen dit traject vallen verschillende cursussen en trainingen, verdiepend op de werkzaamheden.

Vragen over ons team of de samenwerking met deelnemers van De 4 Elementen? Laat een reactie achter op onze Facebook pagina of kijk op de website van De 4 Elementen voor meer informatie over  het Begeleid Wonen en Werken Traject: www.de4elementen.nl/begeleidwonenenwerken.

 

[/vc_row]

BOEK EEN TAFEL
Goedkoop en lekker uit eten in Groningen